Årets første Chefs in Residence klare for å Ta Træna med Storm

MATR Food med Jonas Lorentzen, Naina Gupta og Rickard Åkesson Tar Træna med Storm  13.-15 Februar 2020 og blir dermed årets første Chefs in Residence i Træna.

Til 5-års jubileet av vinterfestivalen og fagseminaret Ta Træna med Storm som gjennomføres i februar  har vi inngått et samarbeid med de nordiske kokkene fra MATR Food. De vil være gjestekokker, såkalte “Chefs in Residence” og skal bidra med flere spesielle matopplevelser og historiske fortellinger i løpet av den tre dager lange festivalen.

MATR Food er spesialisert på å skape nye nordiske matopplevelser hvor historie, natur og håndverk har en sentral plass. Med pasjon for å kombinere filosofi, natur og kulinariske opplevelser jobber MATR med å ta grupper ut i naturen, gjennomføre middags-klubber, historiefortelling og andre typer pop-up serveringer. MATR har deltatt i BBC’s “My Million Pound Menu”, et TV-program som viser noen av Storbritannias mest innovative matkonsepter. Noe av dette vil vi oppleve på Træna i februar.

MATR Food er basert i Norden og London. De består av Bornholmske kokken Jonas Lorentzen, Indiske filosofen Naina Gupta og svenske geohistorikeren Rickard Åkesson. Historisk matlaging er kjernen i det MATR skal gjøre på Træna og mat-arrangementene under Ta Træna med Storm blir basert på den historia som finns å fortelle fra Nord-Norsk vikingtid og helt tilbake til steinalderen.

–       Da vi fikk høre at Træna er Norges eldste fiskevær og at det er Steinalderfunn fra 9000 år tilbake synes vi at dette stedet vær svært interessant å samarbeide med. Det blir garantert sjømat og fisk og fermenterte grønnsaker på menyen. Smakskombinasjonene skal få besøkerne til å lære mer om sin egen historie, sier Jonas Lorentzen.

Mat-aktiviteter under Ta Træna med Storm

På torsdagen i festivalen blir det en velkomst bar-meny til alle gjester som tatt den lange fergeturen ut i havet. Hovedaktiviteten blir fredagskveld da kokkene skal samarbeide med Myken Destilleri om en Middagsopplevelse med Cocktails & Fairy Tales. Det blir rom for historia, smaksopplevelser og fine drikkevarer. Kostymedesigneren Maren Saedi står for scenografi og vertskap. På lørdagen tar kokkene turen til Sanna for å servere mat over bålpanner og fortelle mer om hvordan og hva vi spiste før i tiden, samtidig som gjestene får føle på vær og naturens krefter.

MATR betyr mat eller måltid på fornnordisk. På engelsk uttales det Matter. En fin måte signaliserer at mat betyr noe.

Chefs in Residence er et gjestekokk-program innen AIR Træna, hvor artister, designere, arkitekter, kokker og gründere kan søke om opphold. Les mer på www.tenktraena.no/residence

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s