Første kunstnerne til AIR Træna 2020 får støtte fra Samfunnsløftet til prosjekt med Trænas skolebarn!

“HVOR KYSTLINJEN MØTER HVERANDRE” er et Artist in Residence-prosjekt av Kine Hokholt Bjelland (NO), Floortje Zonneveld (NL) og Eva Bullens (NL) i samarbeide med Husøy skole på Træna.

Prosjektet var et av mange som søkte til AIR Træna 2020 og det første som fikk innvilget opphold. Floortje Zonneveld fra Nederland er prosjektleder i kunstnergruppen som skal jobbe med barnas perspektiv på Træna. Hun er allerede på plass på Træna og har kommet i gang med å introdusere seg for øyas unge. 

– Med prosjektet vil vi at barnas fortellinger om øya deres blir i fokus. Hvert år kommer mange besøkende til Træna – både på sommeren og nå også på på Vinterfestivalen. De opplever oftest øya slik som den blir fremstillet via sosiale media eller i turistbrosjyrer. Men det er egentlig mere spennende for gjester å oppleve øya fra de lokala barnas perspektiv.

Floortje Zonneveld

Prosjektet skal undersøke barnas bild av øyen og det skal resultere i en guidet “audio walk” en lydvandring som gjester (og lokalbefolkning) kan følge med hjelp av egen mobil og et par hodetelefoner. Lydvandringen får premiere og blir testet på publikum under Ta Træna med Storm, men tanken er at det skal kunne være i bruk hele året, og bli tilbudt som egen-guidet tur i den travle sommersesongen. 

Kanskje vil gjestene på øya da oppleve noe nytt og uventet. Det blir i hvert fall spennende å se til hvor barna leder oss i øysamfunnet når de får bestemme. De er jo eksperter på sin øy.

Kine Hokholt Bjelland og Eva Bullens ankommer Træna i starten av februar. For Kine er Træna lommekjent da hun tidligere jobbet på Husøy Skole. Det betyr også at noen av barna vil få et kjært gjensyn. 

Bare et par dager før prosjektstart fikk gruppa positivt svar fra Samfunnsløftet som støtter tiltaket med 50.000 kr. Det betyr at lydopptak, filming og etterarbeid kan gjennomføres på en profesjonell måte. Og at prosjektet kan bli varig. 

Floortje Zonneveld
Kine Hokholt Bjelland

Vi ser frem til et spennende arbeide med øyas unga og å ta del av resultatet i Vinterfestivalen Ta Træna med Storm 13.-15. Februar.


Trænas øvrige AIR-Prosjekter for 2020 blir snart publisert på www.airtraena.wordpress.com 

Prosjektet er støttet av Samfunnsløftet, AIR Træna og gjennomføres i samarbeid med Husøy Skole. 

Programpunkt under Ta Træna med Storm kan leses her: www.tenktraena.no/storm 

#fornordnorge #træna #airtræna #artistinresidence

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s