Verdensmesteren i sushi Vladimir Pak, til Selvær som Chef in Residence

Vladimir Pak, Omakase, Oslo

The Northern Company har invitert verdensmesteren i sushi til Selvær i samarbeid med Trænas Chefs in Residence-program.

Denne siste uken i mai får havfolket på Selvær i Træna besøk av verdensmester i sushi, Vladimir Pak, kjent fra restauranten Omakase i Oslo.

Med seg på laget har han en gjeng andre kokker, råvareentusiaster og matskribenter som alle vil besøke øygruppen lengst ut på Helgelandskysten for å få ny inspirasjon og for å bidra med smaksopplevelser lokalt.

Noen av dem som kommer er kokken Håkan Wiik fra Fangst i Oslo, Thomas Moen fra Fursetgruppen i Oslo samt Nick Russel som er wasabi-spesialist fra The watercress company i Storbritannia. Det er tanghøsting-aktiviteten på Selvær som gjort at de fått øye på Træna.

The Northern Company er vertskap på Selvær, og i samarbeid skal kokkene ta frem en Selværmeny med småretter basert på det havet gir. Det inviteres til et arrangement «Smak av Selvær» med prøvesmaking den 30.mai hvor gjester lokalt og fra øvrige Helgeland meldt seg på for å delta. Samme dag blir det åpning av et nytt lite ærfuglmuseum i Selvær, ved Eivind Hansen. Dessuten får besøkere og lokale smake det nye Selvær-ølet som blir presentert av Bjørn Smith-Hald i Eldhuset.

Om Vladimir Pak

Chef Vladimir Pak, awarded the gold medal in the World Sushi Cup 2017, is one of the most influential sushi chefs in the world at the moment.He combines his love for tradition together with his innovative skills to offer you a world class sushi experience. Omakase means “trust the chef” and chef Pak and his team seeks to continue the Edomae tradition of the local by using only the finest sustainable ingredients available, mainly from Norway, combined with Tokyo cuisine. 

Lenk: https://www.omakaseoslo.no/

Om Chefs in Residence

AIR Træna har både Artist, Business og Chefs in Residence. Træna får søkere fra kunstnere, entreprenører og kokker/matentusiaster som ønsker å samarbeide med havfolket for å utvikle kreative prosjekter. Les mer om Chefs in Residence her: www.tenktraena.no/chefs og AIR Træna her: www.airtraena.wordpress.com

Om Arrangementet Smak av Selvær 30.mai

Lenk til arrangementet https://www.facebook.com/events/2122774264425521/

Arrangementet er et samarbeide mellom AIR Træna Chefs in Residence, The Northern Company og lokale bidragsytere. Støtte kommer fra the Nordics (Nordisk Ministerråd).

Om The Northern Company

The Northern Company ble etablert på Selvær i 2016. Hovedsakelig virksomhet er høsting av viltvokset tang og tare på holmene rundt Selvær. En rekke produkter er under utvikling. Les merher: www.northerncompany.no  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s