TEST TRÆNA

TEST TRÆNA
Vil du teste hvordan det er at bo langt til havs? Ta turen over Trænfjorden og søk om opphold i Trænas Artist/Arctics in Residence.Vi åpner for TEST-OPPHOLD i de nylig ferdigstilte boligene på Husøya, Træna. Residenter kan søke om opphold i 1-3 måneder, for å gjøre noe kreativt på verdens kuleste plass.

Træna er glad i gode folk, og gode folk er glade i Træna.

SØKNADSFRIST 20 MAI. SØK HER
english version


HVEM KAN SØKE?

Kunstnere, kulturaktører eller andre kreative mennesker kan søke om gratis opphold i 1-3 måneder. Du skal ha en idé du vil gjennomføre under dit opphold. Det kan vare kunstnerisk, forskningsbasert, praktisk eller forretningsmessig. Et radioshow, en analyse, en bok, kulturarrangement eller noe helt annet. Du som søker trenger ikke å være norsk statsborger, men du må være over 18 år. Artist in Residence har ofte fokus på kunstnere, vi vil understreke at dette er et ARCTICS in Residence, hvilket innebærer at vi har er en bredere målgruppe en kun kunstnere.

HVA FÅR DU?
Som resident får du en gratis bolig (3 rom og kjøkken, 85 kvm) nybygget med altan og nydelig utsikt over Trænfjellene (Sanna) og havet. I tillegg kan du få dekket kostnader for reise eller produksjonsbidrag. Du får en kontaktperson på Træna som blir din lokale vert. Dessuten blir du en del av et helt øy samfunn med flinke folk og mye ressurser!

HVA ER TRÆNA?

Træna er en øy – kommune langt til havs, ca 33 nautiske mil fra fastlandet. (Se kart) Her er daglig ferga til Stokkvågen med forbindelse til Mo i Rana, og hurtigbåt til Bodø eller Sandnessjøen. Træna har ca 500 innbyggere, fordelt på 4 bebodde øyer. Husøya er den største, med ca 400 innbyggere. Fiskeri har i lang tid vært Trænas kjennetegn, men i senere år har Trænafestivalen også satt oss på kartet. Hver sommer kommer flere tusen besøkere for å oppleve en spektakulær kulturfestival ute i havet.

KONTAKT

Vil du ha mer info kontakt Moa Bjørnson moa.bjornson@trana.kommune.no tel: (+47) 474 78 016

 

AIR TRÆNA er organisert gjennom Træna Kommune, Trænafestivalen, Helgelands Museum avd Træna og har støtte fra Nordlands Fylkeskommune.
Innhold_Logo_nfk_300dpi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s